Självömkan

Kontemplerar att gå och köpa mej ett halvt kilo edamer. Och smälta den i mikron och äta den med sked.
14.10.2010 kl. 16:52

Spinstern igen

Jag tror att jag i viss mån lämnade mitt självförtroende då jag lämnade herr E. Hur patetiskt låter inte det?

Men seriöst. Fuck vad svårt det är att vara spontan och impulsiv själv.
11.10.2010 kl. 21:57

Trial and error

Om du befinner dej på födelsedagsfest hemma hos en kollega från svunna tider, och ifrågavarande jubilar för onämnt antal år sedan spetsade din cokis så att du spydde hela vägen hem, ska du noga överväga utsträckningen i vilken du avnjuter av jubilaren tillagad bål.

Det gjorde jag inte. Däremot flydde jag hem mitt i krogkön.
11.10.2010 kl. 15:20

The Secret Society of Happy People

Jag har bestämt mej för att vara en lyckligare kvinna på söndag morgon. Ett tryggt löfte, sett till att en brunch och en päiväkänni hursomhelst är inplanerade sagda söndag.

Ibland är det lätt att vara glad.
08.10.2010 kl. 11:56

Lerpåt

Det är vecka två av tre veckors nybörjarkeramikkurs, under vilken förutsätts att studerandena testar tumnings-, korv- och platteknik och skapar Sitt Livs Kruka. Är förvisso ingen nybörjare och hatar fortfarande korvteknik, men har hittills klämt fram tre skålar i såndär normistorlek, en (fecking) enorm kruka, en fyrkantig vas, tre rabarberbladsfat i varierande storlek och sex muggar.

Ungefär igår, vid mugg nummer fyra, mindes jag att jag bor inte-ensam i ett tre kvadrats rum - var ska jag göra av allt? Och, vad ska jag göra med den resterande tiden?
07.10.2010 kl. 14:20

Valtalet

Hallonet kandiderar i val av ordförande för studerandekårens styrelse:

- Till skillnad från föregående talare har jag förvisso ingen regelrätt erfarenhet av föreningsarbete, det är snarare min personlighet som gör att jag passar för jobbet: fuck bullshit, fuck inte-vet-jag-hursomhelst-ingen-skillnad-för-mej. Och så kan jag organisera och delegera.

8 personer köpte det, 6 gjorde det inte. Uppdaterar som bäst mina något bortglömda kunskaper i mötesteknik, utan dylikt tillvägagångssätt ser min roll ut att bli en barnvakts i ifrågavarande styrelse.
05.10.2010 kl. 16:37

Bounty

Hafver nominerat. Härrigyvadskajagtapåmej?
04.10.2010 kl. 20:17

Metamorfos

Ni vet dedär personerna, som vid första anblick är ointressanta eller rentav fula, men som sedan pga (tack vare?) respektives personlighet blir snyggare för varje gång man ses? Har en ny sådan. Ge mej några veckor så är jag troligen kär. Ujjjj.
29.09.2010 kl. 16:31

V39

Jag vill inte vara med denhär veckan. Ny kurs, dvs lerpåt dagarna i ända, gemytliga Tryckisafton med efterföljande röj, ett stycke begravning som kräver närvaro och därtill en tavla som ska va klar till söndagens dop. På Catzospråk: jag döjr!

Ni kan för övrigt pallra er till Tryckisafton hela gänget, ett av de utlovade musikuppträdandena i sej återbetalar inträdespengen på två euro, med rysningar (av välbehag) som valuta.
28.09.2010 kl. 16:40

Livsråd på finska

Träffade min käre halvbror i helgen. Han gav mej inte bara en snitsig farkkuskjorta att måla i, utan försökte tillsammans med kusins respektive även avhjälpa mitt otillfredsställande singelliv. Det lät ungefär såhär:

Jos haluu saada, on pakko ajaa och se ei pane joka valkkaa.

Tack, nu känner jag mej fittigt snygg.
27.09.2010 kl. 18:35

Målat hittills, färglära

Nu kommer de! Samtliga gjorda i gouache på ljuvligaste akvarellpapper i storlek A2 - vissa dock beskurna.Gör det bara, skicka Hallonet till en kyrka. Men tro fan inte.. Motiv hittat på en släktsköld.Privat arbete..Detalj av fasettfejs, målat som tvärt belyst stilleben i komplementparet lila-gult. Jag kallar honom Tigermannen.Interiör-exteriör, övning i kromatisk gråskala. Motiv ur huvudet (kort tid tillhands.)
Stilleben I. Sick nöjd med stöveln, men rosen, bladen och skallens vänstra halva ska skuggas ytterligare för att förtydliga ljusriktningen (och, ljus varmt - skugga kall.)
23.09.2010 kl. 19:25

Sannolikheten

Tredje dåliga dagen i rad, överväger att överge karma och anta Frustrationsprojektets skitkonstant istället.
21.09.2010 kl. 18:22

Hej jag heter Hallonet och jag tror på karma

I lördagst lånade jag en troligen redan lånad cykel (vi skulle hinna till Affes innan 24, det var alltså kris), den cykeln behövde någon annan medan vi var i baren. Måttlig skada. Idag lånade jag sedan (med tillstånd och allt) klasskompisens lilla Onni. för cigguppköp. Väl på butiksparkeringen exploderar bakdäcket.

Förresten hann vi ju inte ens till Affes i tid.
20.09.2010 kl. 16:24

Något annat än cigg

Åtminstone doftade jag av någon annan då jag la mej på söndagmorgonen. Retrospektivt vet jag inte om det orsakade mer lidande eller mindre.
20.09.2010 kl. 12:47

Puss!

Om höjden (haha) av höjdskräck är att stå på en mattkant och skita ner sej, är the low of nördhet att öppna en dator och gå "näää, Internet explorer!".

Därav, darlings, får ni än vidare vänta på nymålad pimppi och mästerverket "Stilleben I" som föreställer en dödskalle, en ros och en svart cowboyboot. De kommer dock, håll ut. Tillsvidare bedövar jag förra helgens misslyckande med för tok på mycket sprit, en ny svensk (kvinnlig) vän och nya sannolika misslyckanden.
18.09.2010 kl. 22:31
Hallonet är en kreativ skärgårds- fröken, aspirerande konstnär och skamlös tobaksromantiker. Hon tycker mer om böcker än om människor, det är säkert därför hon är lite ful i mun ibland.

Senaste kommentarer