Kolchosen

Jag har aldrig gett er någon grand tour, kom jag på. Här är den:
När man kommer in i kolchosen får man leka överlevnad, du versus skorna. Robert Pattinsons torso flirtar med dej, så det är värt besväret?Överlevande kmr in i köket. Mkt rymligt!Vid köksbordet kanske någon sitter och kontemplerar antalet färgfläckar som ackumulerats under den gångna veckan.
Och önskar att NÅGON skulle se att hon färgat håret!


Längst in i det minsta rummet. Stuffet på väggen är en desperat fiilisfixare; vittu-varför-fick-jag-inte-fönsterbordet?
21.01.2011 kl. 18:45

Less is more

- Mä oon kyl vähän pyöreemmällä puolella..

sade jag då jag ringde och anmälde intresse för nakenmodellsjobbet. Fläsket till trots har jag ändå bevisligen muskelklädda revben, åtminstone för en dag. Kroppsställningar som ska hållas statiskt i 20 minuter bör analyseras en gnutta innan man arrangerar sej i dem, Hallonet rekommenderar.

Utöver muskelvärk har jag nyfunnen vetskap om min kropp och känner  mej lite som en muffins. Garnerad med sexströssel.
21.01.2011 kl. 12:06

Alternative inebriationDen hallonska tillvaron är lugn, så lugn. Och lite ensam.
21.01.2011 kl. 11:22

Sämre kunde det vara

På anatomikursen medför mediet mindre problem och tissarna större. Anorektiskt modell för åskådliggöring av benstruktur utlovades, men modellen är normalbyggd med enorma bröst som undantag. Hur det stör? För att det är svårt att få rätt proportioner på teckningen.

Har en växande hög croquisskisser som föreställer en okänd människoart med knappnålshuvud och nonexistenta axlar på en annars välbalanserad kropp, för att jag börjat uppifrån och börjar teckna fel när pennan väl når midjan.
15.01.2011 kl. 21:01

Se mikä ei tapa, se vituttaa

I ett för länge sedan förflutet ögonblick av idioti köpte och läste jag Paulo Coelhos The Alchemist. I grav litteraturbrist upprepade jag misstaget att läsa ifrågavarande författares skit då jag lånade kämppisens The Zahir - hur kan en så språkligt fattig persons böcker få existera och därmed potentiellt tortera folks sinnen?

Nu är allt ändå helt okej, för därpå lånade och läste jag Pasa & Atpos Eniten vituttaa kaikki och känner mej åter välbalanserad.
13.01.2011 kl. 20:29

Onsdag @clubben

Konstlinjen fixar fest, inkommande onsdag på Club 18 i Karis. Ölenlonkeroncidern kostar 3,50 stopet  (för samma summa får du en mystisk Leijona-shot som smakar julgodis, Hallonets nya fave!) och diverse shottar för ynkis 2 euro.

Det bästaste?Mike fucking TK är DJ!

Modesta som vi är avkräver vi er endast 4euro för att åse spektaklet. Ses där?
10.01.2011 kl. 20:42

Att två sina händer

Telefonsamtal och mejlkorrespondens är två saker med oerhört hög ta-itu-med-tröskel, åtminstone i det hallonska universumet. Det var således med ett belåtet flin på läpparna jag äntligen dumpade följande bit text i ett postfack:

Bästa K.R.,

jag tackar å det ödmjukaste för förtroendet i askkoppsfrågan. Vid närmare eftertanke undanber jag mig ändå uppgiften att införskaffa dylika. Finner det intressant att rektorn återkommande motiverar rökförbudet på skolans område med nationell lagstiftning, medan hon i nästa andetag tillåter och därtill med subjektiv åsikt som grund sätter villkor för ett annat lagbrott: utplacering av "burkar av något slag" på allmän plats klassas väl rimligtvis som nedskräpning?

Angående mötet den 7.12.2010 i sin helhet är det beklagligt att en medlem av lärarkåren, med delat ansvar för mötets trovärdighet, yttrar sig ifråga om något så i kontexten trivialt som estetiken i tobaksrökning.

Med lyckönskning,

Hallonet
VNFs elevkårs ordförande

Askkopparna skulle alltså inte få placeras vid vägen utanför skolan som på motsatt sida kantas av bostadshus, och rektorn vill på förhand veta var de skulle placeras. Vad gäller den klumpiga medlemmen av lärarkåren tog hon på mötet upp "hur fult det är då folk står och röker."

Jag vill ha måndag!
07.01.2011 kl. 15:56

Grafitvärldn

Jag har haft det kanske finaste jullovet någonsin, trots att jag avverkat endast en ynka bok. Med en väldigt vuxen dygnsrytm och en bevisligen rostig alkoholkonsumtionsförmåga återintas ikväll Kariskolchosen. Där ska köksbordet bli arbetsbord resten av veckan, skapandeåret inleds med vad som ska bli den sympatiskaste tatueringen en nål någonsin skådat!

Ni varnas, förresten. Från och med måndag är jag ett nervvrak i tre veckor; anatomikurs stundar och det ryktas att tools of trade är H8-blyerts. Ujuj.
04.01.2011 kl. 12:35

Missunsamt

Exet, som jag mkt sällan kommunicerar med överhuvudtaget nuförtiden, uttrycker oro för att jag ska bli kär i min aktuella lakanskrynklare. Fars fru å sin sida tentar mej efter veckoslut ifall något intressant hänt. Alla tycks glömma att jag varit i förhållanden sexish år i sträck då going-on fem månaders hedonism och frihet anses vara för mycket.

Eller, är jag kanske en otrevlig singel?
28.12.2010 kl. 10:57

Ett glashus av trä

Efter överstökat häng med faija och hundar i Casa de Sjundeå tillbringas resten av julen hos fina faster i mörk Porkalaskog. Med viss trepidation spred jag ut skyddande tidningspapper, sedan tuber och penslar, på skrivbordet i gästrummet.
Inte innan jag duschat och torkat av alla förkromade delar i badrummet, förstås. Fasters perfektionism har sina kanaler, medan min förverkligas på en pannå med due date nyår.

God jul allihopa! Kom ihåg att tejp är förbjudet vid paketering.

PS. Ponera tystnaden härute! Kaffekokaren, katten, kaminen och okända fåglar är det enda som stjäl från penselborstens vandring och cigg-glödens sprakande. Ljufvligt.
22.12.2010 kl. 14:04

Kvalificerat jomas

Folk klagar på att Facebook förnyats igen. Det är oundvikligt. Ingen har ändå jomat västentligt, dvs på:

att website-länkarna sedermera öppnas i ifrågavarande facebook-tab, istf en ny. Ujj.
att hemsideslänkarna placerats längst ner på info-sidan.

Dessutom har få fattat hur fabulöst det är när man kan bygga sej en riktigt personlig wall-sida genom att tagga och välja vilka bilder som syns högst upp. Eller ladda upp och tagga, säg, en hora i en par bilder varpå nämnda ord är vad som syns nätt och stort och först på hennes wall...
17.12.2010 kl. 09:45

Black Betty

Ibland krävs det lite arg musik för att få saker gjorda.
14.12.2010 kl. 11:12

Dekadensbloggen

Det är ju roligt med festaset, men sällan skapas nåt bestående. Efter det gångna veckoslutet kommer jag ändå leva länge på att ha träffat en semisjälsfrände vad gäller relationer till människor versus böcker (i hans fall fantasy, därav semi:t).

Livet är så vackert ibland.
13.12.2010 kl. 12:26

Önskelistan

Rika, lyckliga människor behöver inga önskelistor skriva. Jag är inte rik men semilycklig och kanske bara tråkig, för såhär ser min lista ut i år:

- en bra, gärna illustrerad, bok om asatro
- oljefärger, pigmentlista på begäran
- en framtid
- ett par grymma hörlurar, typ Sennheiser

Och sist, nästan minst, och eventuellt lättast? En geografiskt närbelägen man med fear of commitment.
08.12.2010 kl. 13:13

Det mornas i mitt personliga Utopia

KKn avhjälpte mina framtidsdilemman vid söndagspizzan och morgonmålsölen: han hade sett någon BBC-dokumentär om att solvindar år 2012 kommer att paralysera samtliga transistorer och stuff på jorden, så att el och internet etc slås ut och den beräknade återuppbyggningstiden går på ett par år.

Jag ba "jess, okunnighetens slöja kommer!" men hoppas i övrigt på Lockes teorier om vad som händer i naturtillståndet. Vidare måste jag snarast lära mej avfyra vapen och byta ut brännoljekaminen på stugan mot en vedeldad.

I think I'd rock at it, ge mej solvindar!
07.12.2010 kl. 12:29
Hallonet är en kreativ skärgårds- fröken, aspirerande konstnär och skamlös tobaksromantiker. Hon tycker mer om böcker än om människor, det är säkert därför hon är lite ful i mun ibland.

Senaste kommentarer