Skärihallånska bryderier

06.06.2011 kl. 12:11
I torsdagstkväll åkte jag ut till skären för säsongens tredje stugsession, åter ensam i Tvillingbukten. Nu kan det inte hjälpas, jag erkänner: jag är skadad av alla år i tvåsamhet. Delad glädje är dubbel glädje säger de, men jag har förr inte riktigt upplevt att dendär påstått dubbla glädjen fattats mej.

Nu går jag och harmas åt att ingen annan ser och känner jamais vu av saker som harsyrsblom - har den varit lika vacker varje vår?.Och när jag suger åt mej vattenytans fullständiga lugn medan nattciggen avnjuts, när jag noterar nattviolers framfart längs strandstigen och när jag ba sover sjukt skönt med lastfartygens dova avlägsna motordunk som enda (och långsökta) harmonitjuv.

Å andra sidan... överkomliga attitydproblem är ändå desto sannolikare vad det är fråga om. Den första stugsessionen, då jag sedvanligt rekognoscerade årets arbetsbörda (det kändes så då) blev jag jämförelsevis förbannad över insikten att jag inte klarar av allt själv. Det var förstås inte sant det heller ju, jag kan visst göra allt själv - det kommer ba ta mer tid i anspråk.

Jag har svalt arbetet alltså, så nog fan ska jag lära mej unnas all njutningen själv också!
Kommentarer (1)
Delad glädje är dubbel glädje säger de som är hippokrater. jag kan berätta för dej att jag gläds aldra bäst ensam och också ofta på andras bekostnad. Njut av livet och ensamheten. Många kan det inte.
Hanski06.06.11 kl. 21:35
Vältaligt, Hanski!
07.06.11 10:43
Hallonet är en kreativ skärgårds- fröken, aspirerande konstnär och skamlös tobaksromantiker. Hon tycker mer om böcker än om människor, det är säkert därför hon är lite ful i mun ibland.

Senaste kommentarer